Uusi tekniikka myymälöissä


 

 
Kaukana ovat ne ajat, kun kaupoissa ei ollut juuri muuta tekniikkaa kuin mekaaninen kassakone ja kylmälaitteet. Nykyään kaikki toiminnot tapahtuvat uuden tekniikan avulla: internetistä katsotaan kauppojen tuotevalikoimat ja hinnat. Kun kävellään sisään kauppaan, niin automatiikka näkee tulijan ja avaa oven automaattisesti.
 
Radiosta soi tunnelmallinen musiikki ja kassalla monimutkainen järjestelmä tekee kassatapahtumasta nopean ja tallentaa tiedon kaupan tietokantaan, jotta kauppias on koko ajan tietoinen hyllyssä olevan tavaran määrästä. Mahdollisia varkaitakaan ei enää tarvi kytätä, sen hoitavat varashälyttimet ja turvakamerat.
 
Ja kyllähän tuotevalikoimakin on muuttunut huomattavasti teknisemmäksi kuin mitä se oli menneinä vuosina. Ennen muinoin kaikenlainen uusi tekniikka ostettiin sen alan erikoisliikkeistä, mutta nykyään älypuhelimet ja niiden tarvikkeet hankitaan marketista samalla kuin ruokaostokset tehdään. Itselläni esimerkiksi oli tehtävänä täydentää perheen puhelinvalikoimaa ja samalla ostaa pariin puhelimeen uudet suojakuoret. No siinähän nuo kätevästi hoitui ruokaostosten yhteydessä. Sinne vaan ostoskärryyn lapselle Samsung Galaxy J5 kuoret ja vaimolle Samsung Galaxy J5 2016 kuoret. Ja noissakin ole melkoinen värivalikoima, äkkiseltään pääsin tällaiseen lopputulokseen Samsung Galaxy J5 kuoret, 12 erilaista ja Samsung Galaxy J5 2016 kuoret, 13 erilaista. Yritä siinä sitten pähkäillä minkä väriset kuoret pitää kenenkin Samsungiin hankkia.
Pätevänä miehenä yritin kyllä korjata vanhoja puhelimen kuoria kun hajosivat, mutta tulin kyllä sitten siihen tulokseen että helpoimmalla pääsee kun ostaa uudet. Sen verran työläs homma olisi ollut noiden korjaaminen.

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Yhteystiedot: RB 8365, 00100 Hki, rb8365@rb8365.com