Rakentaminen kaupan alalla


 

 
Näkyvin rakennustyö kaupan alalla on luonnollisesti uusien markettien ja ostoskeskusten rakentaminen. Näitä työmaita näkyy jatkuvasti siellä täällä. Sen lisäksi tavallisen ihmisen silmään osuu kauppojen muutostyöt ja remontit kun kauppojen ulkoasua ja ilmettä uudistetaan.
Toki kaikki tämä on täysin ymmärrettävää, kyllähän yritykset tarvitsevat toimitiloja, joissa toimia. Jotkut vuokraavat itselleen toimitilat ja toiset ostavat kiinteistöt omakseen. Molemmissa tapauksissa kuitenkin tarvitaan niitä itse tiloja ja kiinteistöjä sekä kiinteistönvälittäjiä sekä vuokraajia, jotka nuo toimitilat sitten myyvät, vuokraavat ja välittävät tarvitsijoille. Kiinteistönvälitys -palveluja tarjoavat monet yritykset eri puolilla Suomea.wanha amis
Pitää myös huomioida pienemmät rakennusalan toimijat, kuten remonttimiehet ja mökkitalkkarit, jotka varmasti ovat monille rautakaupoille tärkeä asiakasryhmä, he kuitenkin tarvitsevat jatkuvasti kaikenlaista pientä nippeliä ja työkalua sun muuta. Erilaisia remonttipalveluita ja mökkitalkkareita löytyy netistä lukuisia kuten lemkoti.fi/mökkitalkkari-vuokramies.
Uutena tuotteena on viime aikoina tullut kaikenlaiset vedensäästö -tuotteet. Monissa omakotitaloissa ja taloyhtiöissä on herätty siihen totuuteen, että vettä kannattaisi säästää, koska samalla kun säästää vettä, niin se vedensäästö säästää myös rahaa. Aiheesta lisää www.greonia.fi/vedensaasto.html
Yksi hyvä tapa vedensäästössä on myös saniteettitiloissa käytettävät kalusteet. Nykyään monessa paikassa on urinaali vaihdettu vedettömäksi malliksi. Vedetön urinaali säästää sähköä ja vettä, joten sitä kautta se on hyvin ympäristöystävällinen. Vedetön urinaali ei myöskään ole hankintakustannuksiltaan mitenkään kallis, markkinoilla on myös ratkaisuja, joilla tavallisen urinaalin voi muuttaa vedettömäksi malliksi. Toinen luontoa säästävä kaluste on hyvä käsienkuivain. Se säästää pitkässä juoksussa valtavan määrän paperia kun jokaisen käsipesun jälkeen ei tarvitse tuhlata paperia. Hyvä käsienkuivain on sellainen, joka ei puhalla turhaan ilmaa, vain silloin kun kädet ovat kuivausalueella.
Sinänsä hauskaa että ihmiset rakentavat pihoilleen kasvimaita ja kasvihuoneita ja ovat kauhean ekologisia, mutta sitten sisätiloissa kaikki tuollainen unohtuu.
Kun puhutaan rakentamisesta ja kaupoista niin suuri rooli on tietysti myös rakennustarvikkeiden myynnillä. Vaikka suurin talonrakennusinto onkin jo laantunut vuosituhannen alun hulluista vuosista niin kyllähän ihmiset siitä huolimatta paljon rakentavat ja remontoivat. Asunnoissa tehdään paljon sisäremontteja kuten erilaisia huoneiden pintaremontteja ja suurempia projekteja kuten keittiöt ja kylpyhuoneet. Sen lisäksi paljon laitellaan piharakennuksia, moni on rakentanut kasvihuoneen tai leikkimökin. Tai jos ei ole itse rakentanut niin on tilannut valmiin paketin. Sekä kasvihuoneita että leikkimökkejä kun saa nykyään täysin valmiina, ei muuta kuin kävelee kauppaan ja ostaa sopivan näköisen ja kokoisen. Vähän niin kuin ostaisi vaikka sahan tai vasaran. Ja löytyyhän kaupoista nykyään myös spesiaalimpaa tavaraa, esimerkiksi lattialämmityksen voi nykyään ostaa rautakaupasta, eikä sitä tarvitse erikseen tilata jostain sen alan firmasta.
Ja kaiken sen rakennustyön lisäksi myös rakennussiivous on hyvin oleellinen osa kaikkea uudistamista. Onhan se selvää, että kun kaupan remontointi ja uudistaminen on saatu valmiiksi niin asiakkaille ei voi uutta tilaa avata ennen kuin on kunnolla siistitty paikat viimeisen päälle puhtaiksi. Siksi rakennussiivous onkin hyvin tärkeä osa kaikkea kauppojen uudistamista. Samoin tietysti kaikenlaiset erikoispuhdistukset ovat tarpeellisia monissa eri rakennusvaiheissa. Erikoispuhdistukset voivat pitää sisällään hyvinkin monenlaisia rakennussiivous ja homesiivous -toimenpiteitä.
Yksi erittäin tärkeä työ jo suunnitteluvaiheessa on kauppojen valaistussuunnittelu. On nimittäin hyvin oleellista, miten valo suuntautuu hyllyjen välissä ja valaisee hyvin kaikki tuotteet. Pimeässä nurkassa ei kukaan halua tehdä ostoksia. Erään tuttuni alaa on valaistussuunnittelu Helsinki -nimisessä paikassa ja kertoi, että kyllä tuohon käytetään useita satoja työtunteja isomman kaupan kohdalla. Ja jos sitä hyvin suunnitellaan Helsingissä niin kyllähän sitä samoin pitää tehdä muuallakin Suomessa. Kuten Turussa, jossa kaveri aikaisemmin työskenteli sähkösuunnittelu -töissä, hommaansa oli siis sähkösuunnittelu Turku -seudulla. Siellä se ei tehnyt valaistussuunnittelua vaan pelkästään sähkösuunnittelu -hommia. Kyllä niiltä monesti kysyttiin myös sähköasennuksia ja muita sähköalan töitä, mutta vastasivat vaan aina kylmästi, että eipä me muuta tehdä kuin noita sähkösuunnittelu -töitä. Tiedän kyllä Turun suunnalta useita yrityksiä, jotka hoitavat suunnittelun lisäksi myös asennuksen.
Ja samoin monta pitkää työpäivää tekee myös sähkömies kun kaikkien noiden valaisimien lisäksi kytkee kaikki kaupan tarvitsemat sähköjohdot ja muut paikalleen. Kassat, kylmälaitteet ja muut tarvitsevat kaikki sähköä, joten kyllä siinä saa sähkömies Lohja -seudulla tehdä yhtä lailla töitä kuin sähkömies pääkaupunkiseudullakin.
Samaan alaan liittyvää hommaa on myös isännöinti. Vaikka siinä hommassa ei niinkään tehdä mitään fyysistä rakennustyötä niin kuitenkin rakennusten ja kiinteistöjen hyvinvoinnista siinä puhutaan. Ne ovat kuitenkin arvokkaita sijoituskohteita omistajilleen ja niiden kunnosta on pidettävä huolta. Isännöintiä tarjoaa Pohjanmaalla vaikkapa: isännöinti Seinäjoki www.kmn.fi. Ja vaikka homma onkin lähinnä paperien pyöritystä ja puhelimessa oloa niin hyvin paljon kuitenkin joutuu sekaantumaan myös ihan fyysiseen hommaan rakennusten parissa. Samoin kaikenlaiset pihatyöt ovat tulleet tutuiksi, täytyyhän kiinteistöjen pihojenkin olla kunnossa ja siistejä sekä turvallisia.
 
Ja kyllähän melkein joka kaupasta löytyy nykyään jonkinlainen rakennustarvike -osastokin. Ainakin rautakaupoista, niissähän näitä osastoja on enemmänkin. Plus tietysti keittiö- tai lahjaosastolta löytyy kaikenlaisia työkaluja, jotka on tarkoitettu ruuanlaittoon tai lahjaksi, kuten vaikka lahjapuukot. Esimerkiksi merkkipäivälahjaksi lahjapuukot ovat hyvä valinta, niissä monesti puukon kahva on hyvinkin koristeellinen ja mahdollisesti vielä jotain päivänsankariin liittyviä kaiverruksiakin siitä löytyy. Sinänsä ihan luonnollista, koska puukon kahva on kuitenkin paras paikka koristella puukkoa. Tuppi ei näy käytössä ja terään ei pitäisi kauheasti ylimääräisiä kaiverruksia tehdä.
 

     
 
Copyright © 2008-2016 Yhteystiedot: RB 8365, 00100 Hki, rb8365@rb8365.com