Kuntoilu, liisäravinteet ja hieronta


 

 
Vielä muutama vuosi sitten kuntosaliharjoittelu, siihen liittyvät välineet ja lisäravinteet olivat vain bodareiden heiniä ja niille oli ihan omat kauppansa. Nykyään nämä tuotteet ovat tulleet kaikkiin kauppoihin. Joka ruokakaupasta löytyy oma lisäravinnehylly ja joogamattoja, kahvakuulia sun muita välineitä voi samoin ostaa lähes joka liikkeestä. Hyvin monissa kaupoissa on tarjolla myös käsipainoja ja levypainosarjoja sekä punttipenkkejä kotona tapahtuvaa harjoittelua varten. Kotona voi hyvin harjoitella ainakin pienillä painoilla ja moni harjoitusohjelma perustuukin pienempien painojen käyttöön, kuten frekvenssiharjoittelu, lisätietoa siitä www.reshma2010.com.
Tämä on tietysti ihan ymmärrettävää, kuntoilu ja siihen liittyvä ravintotietous ovat kuitenkin kasvaneet reilusti viime vuosina. Ihmiset ovat oppineet paljon erilaisista lisäravinteista ja jopa lääkkeistä. Jotkut ovat keksineet ihan uusia käyttötarkoituksia eri lääkkeille. Tämä ei tietenkään ole suotavaa, mutta aiheesta lisää www.taelec2013.com.
Samalla ihmiset ovat huomanneet myös lihashuollon tärkeyden. Pelkkä harjoittelu ja oikea ravinto eivät vielä riitä, täytyy myös pitää lihkaset kimmoisina ja saada ne välillä kunnolla rentoutumaan. Tähän tarkoitukseen hieroja on hyvä valinta. Koulutettu hieroja osaa avata jumiutuneet lihakset ja monet tavallisetkin ihmiset ovat nykyään huomanneet miten hyvää urheiluhieronta tekee lihaksille. Se kun ei ole peläkästään urheilijoille tarkoitettu, vaan  sopii oikein hyvin myös tavallisille toimistotyöläisille. Hieronta virkistää kehon lisäksi myös mieltä. Rauhoittava vaikutus alkaa jo hierontapöydällä ja mieli pysyy levollisena ja virkeänä pitkään hyvän hieronna  jälkeen. Senpä vuoksi hieronnassa kannattaa käydä aika ajoin vaikka ei jatkuvasti urheilua harrastaisikaan. Hyviä hierojia löytyy varmasti joka seudulta, esim. Oulun seudulla palvelee hieroja eetusaloranta.com  Ajan voi varata kätevästi netistä ja valittavana on klassista hierontaa ja urheiluhierontaa.
Jos hierojan tutkinto ja ammatti kiinnostavat niin kannattaa katsella lähin oppilaitos joka tarjoaa kyseistä koulutusta. Esimerkiksi Helsingissä toimii www.suho.fi/koulutus.php.
Hieronnalla on eri kulttuureissa pitkä historia jo ennen ajan laskumme alkua. Sen tiettyjä kipuja lievittävät vaikutukset, lihaskireyksiä helpottavat ominaisuudet ja olotilaa rentouttavat vaikutukset tunnettiin niin Aasian, Euroopan kuin Pohjois-Afrikankin vanhoissa kulttuureissa. 
Suomessa hieronta on ollut oleellinen osa vanhaa kansanparannusperinnettä. Systemaattisempi koulutus alkoi meillä 1800-luvun loppupuolella, kun tuleville voimistelunopettajille oli tarjolla hieronta vapaaehtoisena oppiaineena. Nykyään koulutettu hieroja on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattilainen.
Sinänsä kaikki liikunta on pääsänntöisesti hyväksi elimistölle muutenkin kuin lihaskunnon ja urheilusuoritusten takia. Lihasten kuormittaminen on hyväksi varsinkin keski-ikäisille miehille, joilla testosteronituotanto hiipuu ja sen kohottamiseksi aletaan käymään kuntosalilla. Mieshormonin tuotannon parantamiseen on monia keinoja, joista lisää www.buildthetrolley.com. Aina ei siis tarvitse turvautua lääkkeisiin. Netti on pullollaan tietoa kaikenlaisesta liikunnasta, oikeanlaisesta ravinnosta ja muista terveyteen liittyvistä asioista. Hakukoneella löytää helposti etsimänsä tiedon ja paljon on myös sivuja, joille on koottu hyviä linkkejä terveysalaan liittyen, kuten www.audist.fi/www/page24.html. Kunhan pitää mielessä että pelkkä tiedon etsiminen netistä ei vielä vaikuta terveyteen. Oppeja täytyy myös alkaa soveltamaan käytännössä.


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2008-2016 Yhteystiedot: RB 8365, 00100 Hki, rb8365@rb8365.com